• Interaktív, lakossági egészségügyi rendezvénysorozat indul a jubileumi évben

Ingyenes, népegészségügyi tematikájú egészségmegőrzési programokkal ünnepeli alapításának 250. évfordulóját a Semmelweis Egyetem. 2019 szeptembere és 2020 júniusa között összesen tíz alkalommal vehet részt a nagyközönség a Semmelweis Egészség Napok keretében interaktív, szűréseket, bemutatókat, prevenciós előadásokat tartalmazó programokon.

Dr. Merkely Béla rektor sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az egyetem szeretné megszólítani a lakosságot is, ezért jött létre a Semmelweis Egészség Napok programsorozat.
A kezdeményezés másik célja felhívni a figyelmet a prevenció fontosságára, mivel a várható, egészségben eltöltött időtartam attól is függ, hogy mennyit tudunk a betegségek megelőzéséről – mondta el a rektor. Hozzátette, hogy a 10 különböző egyetemi helyszínen zajló eseményen 2019. szeptember és 2020. június között szűrővizsgálatokon is részt vehetnek majd a családok. A pénteki, illetve szombati programokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, az események részletes programja folyamatosan frissül a Semmelweis 250 honlapon – tájékoztatott a Rektor Úr.

Forrás: Semmelweis Egyetem