Szerzőknek

Miért érdemes az Orvosi Hetilapban cikket közölni?
Szerzői útmutató
Közlési engedély
Open Access publikálás

Miért érdemes az Orvosi Hetilapban cikket közölni?

Az Orvosi Hetilap a magyar nyelvű orvosi szakmai folyóiratok kiemelkedő képviselője. Legfőbb értékei a magas szakmai minőség, a hitelesség és az ismertség. Azon túl, hogy szerepel a PubMed, a Scopus, az Embase, a BIOSIS Previews, a Science Citation Index Expanded és a Google Scholar indexében, a lapban való publikálás presztízst is jelent. 2015-től vonatkozóan impaktfaktort számítanak, ami a tudományos karrier építéséhez szükséges. A Semmelweis Egyetem Doktori Iskolája az Orvosi Hetilapban történt publikálást beszámítja a képzés során teljesítendő követelmények közé.

Szerzői útmutató

A közleményeket az Editorial Manager (EM) rendszerén keresztül kérjük eljuttatni a szerkesztőségbe. Az EM használata jelentősen gyorsítja a bíráláshoz szükséges folyamatot, így közleménye hamarabb jelenhet meg.  A közlemény elküldése előtt kérjük, hogy tanulmányozza át a szerzői útmutatót és a kéziratot az útmutató szerint készítse el. Útmutató letöltéséhez kattintson ide. (frissítve: 2024.03.01.)

Közlési engedély

A közlési engedély értelmében a Szerző cikkének ingyenes, határidő nélküli közlési jogát kizárólagosan átadja a Kiadónak. A fenti jogok átadása kizárólag a cikk végső, kiadott változatára vonatkozik, és nem korlátozza a szerzőt a cikk preprint (szerzői) változatának felhasználásában. A közlési engedély kitöltése és elküldése a cikk közlésének feltétele. Kérjük, hogy töltse ki a közlési engedélyt és az aláírt változatát juttassa el a Kiadóba. (feltöltheto az Editorial Managerbe, vagy küldje az orvosihetilap@akademiai.hu e-meial címre.)

Közlési engedély letöltése - Green open access nyilatkozat

Közlési engedély Open Accessel - Open Access nyilatkozat

Közlési engedély az EISZ-szel szerződésben álló intézmények dolgozói számára: EISZ OA nyilatkozat
(Az EISZ-szel szerződésben álló intézmények szerzőinek közleménye open access jelenik meg. Az intézmények listája itt tekinthető meg.)

Open Access

Tudta, hogy az Open Access módon elérhetővé tett cikkekre több hivatkozás születik? Tudta, hogy az Orvosi Hetilapban is megjelenhet a cikke Open Access módon? Az Open Access cikkekhez bárki szabadon hozzáférhet, nem szükséges előfizetéssel rendelkeznie az olvasónak. Az Open Access előnyeiről ide kattintva tudhat meg többet.