Szerzőknek

Miért érdemes az Orvosi Hetilapban cikket közölni?
Szerzői útmutató
Közlési engedély
Open Access publikálás

Miért érdemes az Orvosi Hetilapban cikket közölni?

Az Orvosi Hetilap a magyar nyelvű orvosi szakmai folyóiratok kiemelkedő képviselője. Legfőbb értékei a magas szakmai minőség, a hitelesség és az ismertség. Azon túl, hogy szerepel a PubMed, a Scopus, az Embase, a BIOSIS Previews, a Science Citation Index Expanded és a Google Scholar indexében, a lapban való publikálás presztízst is jelent. 2015-re vonatkozóan impaktfaktort számítanak, ami a tudományos karrier építéséhez szükséges. A Semmelweis Egyetem Doktori Iskolája az Orvosi Hetilapban történt publikálást beszámítja a képzés során teljesítendő követelmények közé.

Szerzői útmutató

A közleményeket az „Editorial Manager (EM)” (http://hmj.edmgr.com) rendszerén keresztül kérjük eljuttatni a szerkesztőségbe. Az EM használata jelentősen gyorsítja a bíráláshoz szükséges folyamatot, így közleménye hamarabb jelenhet meg.  A közlemény elküldése előtt kérjük, hogy tanulmányozza át a szerzői útmutatót és a kéziratot az útmutató szerint készítse el. Útmutató letöltéséhez kattintson ide (frissítve: 2017.08.24.).

Közlési engedély

A közlési engedély értelmében a Szerző cikkének ingyenes, határidő nélküli közlési jogát kizárólagosan átadja a Kiadónak. A fenti jogok átadása kizárólag a cikk végső, kiadott változatára vonatkozik, és nem korlátozza a szerzőt a cikk preprint (szerzői) változatának felhasználásában. A közlési engedély kitöltése és elküldése a cikk közlésének feltétele. Kérjük, hogy töltse ki a közlési engedélyt és az aláírt változatát juttassa el a Kiadóba. Közlési engedély letöltése.

Open Access

Tudta, hogy az Open Access módon elérhetővé tett cikkekre több hivatkozás születik? Tudta, hogy az Orvosi Hetilapban is megjelenhet a cikke Open Access módon? Az Open Access cikkekhez bárki szabadon hozzáférhet, nem szükséges előfizetéssel rendelkeznie az olvasónak. Az Open Access előnyeiről ide kattintva tudhat meg többet.