Az Akadémiai Kiadó az Informatio Scientifica - I. Medicata konferencián

Idén 10. alkalommal rendezték meg az Informatio Scientfica -- Informatio Medicata konferenciát, ami a természet- és orvostudományi könyvtárak szakmai fóruma.

A tudományos szakkönyvtárak elkötelezettek a fiatal tudósnemzedék képzésében, valamint a kutatók által létrehozott tartalmak (tudományos adat, tudományos publikáció) szabad hozzáférésének biztosításában.  Az idei konferencia főbb témái a nyílt hozzáférés, a szabad információáramlás, az MTMT, illetve az újfajta keresési lehetőségek.

Az Akadémiai Kiadó rendszeres kiállítója, résztvevője a rendezvénynek. A kiadó 60 tudományos folyóiratot gondoz, ezek egyike a 155 éves Orvosi Hetilap, ami rövidesen impaktfaktorral bír.

A kiadó új fejlesztéssel is jelentkezik orvosok számára, a Napivizit Orvosi Tudástár Alkalmazással. Az Akadémiai Kiadó saját és partnerei tudományos tartalmára építkezve az oktatást és a betegellátó orvosok munká ját segítő új szolgáltatást indít. A lekérdező felület okos keresési megoldásai, a szakirodalmi források megfelelő címkézése, a MeSH taxonómia magyar és angol nyelvű összekapcsolása révén a felhasználók gyors keresést végezhetnek a magyar szakirodalomban, ezzel párhuzamosan releváns angol nyelvű találatokat is kapnak.

Az alábbi videóban Papp Zoltán, az Akadémiai Kiadó szerkesztőségigazgatója áttekintést nyújt a kiadó tevékenységéről, illetve bemutatja az újdonságokat.