• Rácz Károly Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyam Budapest, 2017. november 30. – december 2.

Rácz Károly Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyam
Budapest, 2017. november 30 – december 2.
NOVOTEL Centrum, 1088 Budapest, Rákóczi út 43–45.

A Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinikája és a Magyar Endokrinológiai Társaság közös szakmai fóruma, az Endokri­nológiai Továbbképző Tanfolyam ebben az évben 13. alkalommal kerül megrendezésre. Az eddigi 12 tanfolyam fő szervezője Dr. Rácz Károly professzor úr volt. Sajnálatosan korai halála miatt ez lesz az első olyan tanfolyam, amit a professzor úr részvétele nélkül kell megrendeznünk. Emlékének adózva a tanfolyamot mostantól Rácz Károly Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyamnak nevezzük.

Az eddigi évek sikeres tanfolyamainak hagyományát folytatva a tanfolyam fő céljának továbbra is a korszerű, a klinikai gyakorlatban is használható ismeretek átadását tekintjük. A gyakori betegségekre helyezzük a fő hangsúlyt e betegségek felismerése és kezelése terén, de több ritka, érdekes kórkép bemutatását is tervezzük. Az endokrinológusok mellett számítunk a családorvosok, belgyógyászok, gyermekgyógyászok, szülész-nőgyógyász szakorvosok és mindazon kollégák részvételére, akik az endokrinológia és anyagcsere-betegségek iránt érdeklődnek.

Több szimpóziumot is tervezünk a korszerű kezelési lehetőségek bemutatása céljából. A tanfolyam végén, hagyományainkhoz híven, tanulságoseseteken keresztül mutatjuk be az endokrinológia szépségeit. A tanfolyam kreditpontos és tesztvizsgával zárul.

A továbbképző tanfolyam orvosok részére PTE ÁOK/2017.II/00038-es kódszámonakkreditált. Sikeres tesztírás eseténaz orvos résztvevők 42 kreditpontot szerezhetnek. A kreditpontok az OFTEX portálokon feltüntetett szakképesítéseknél szakma szerinti kötelező pontszámként kerülnek jóváírásra.

Reméljük, hogy a Rácz Károly Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyam résztvevőiként üdvözölhetjük Önöket!

Kollegiális üdvözlettel:
Dr. Igaz Péter és Dr. Tóth Miklós
a tanfolyam szervezői

Tudományos információ:
Dr. Igaz Péter
egyetemi tanár
Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, II. Belgyógyászati Klinika
E­mail: igaz.peter@med.semmelweis­univ.hu

Dr. Tóth Miklós
egyetemi tanár
Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, II. Belgyógyászati Klinika
E­mail: toth.miklos@med.semmelweis­univ.hu

Technikai szervező: Convention Budapest Kft.,
Zimonyi Viktória
1036 Budapest, Lajos u. 66.
Fax: (06 1) 299 0187 |
Tel./fax: (06 1) 299 0184
E-mail: vzimonyi@convention.hu

További információk a www.convention.hu honlapon.